Уряд передав Фонду держмайна 800 держпідприємстві та установ

Share

Понад 800 об’єктів держвласності загальною вартістю близько 45 млрд грн передані зі сфери уповноважених органів управління до сфери управління Фонду державного майна

Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 4 жовтня, передає прес-служба Міністерства економіки.

«Ми тримаємо курс на зменшення розміру держави в економіці і продовжуємо втілювати в життя національний план відновлення. Рішенням уряду до сфери управління Фонду держмайна передані понад 800 об’єктів держвласності. Таким чином, ми суттєво знижуємо навантаження на державні органи, під управлінням яких перебували ці об’єкти», –  зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

У подальшому, за її словами, частину підприємств приватизують нові власники.

«Певна кількість підприємств залишиться в управлінні держави, чи буде передана в оренду. А держкомпанії, які не мають потенціалу розвитку та нецікаві бізнесу, будуть ліквідовані, що зменшить витрати держбюджету», – повідомила Свириденко.

Серед переданих до сфери управління ФДМУ об’єктів: державні підприємства, корпорації, держустанови, науково-дослідні центри тощо.

«Частина з них перебуває на тимчасово окупованих територіях. Над переліком підприємств працювали міністерства та відомства, які управляли об’єктами, також були враховані позиції обласних військово-цивільних адміністрацій», – зазначили у міністерстві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom