Росію остаточно виключили з Ради ICAO

Share

Виключення Росії з керівного органу ІСАО у тому числі є результатом грубого порушення країною-агресором Чиказької конвенції, яка встановлює основні вимоги та положення для міжнародної авіації

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України. Росію не переобрали до Ради ІСАО під час 41-ої сесії Асамблеї Міжнародної організації цивільної авіації.

«15 червня 2022 року Росія отримала суттєве зауваження з безпеки польотів в рамках програми нагляду ІСАО за здійснення подвійної реєстрації повітряних суден, що були викрадені у лізингових компаній, та виконання польотів зазначеними повітряними суднами в міжнародному повітряному просторі без Сертифікатів льотної придатності. Це є недопустимим порушенням міжнародних вимог та стандартів і є надзвичайно великою небезпекою для життя та здоров’я людей», – сказано в повідомленні.

Міжнародна організація цивільної авіації є спеціалізованою установою ООН та займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Учасниками ІСАО є близько 190 держав, серед них й Україна.

Рада ІСАО є постійно діючим керуючим органом та складається з 36 країн, що обираються Асамблеєю на трирічний термін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom