«Енергоатом» спростував інформацію про пожежу на ЗАЕС

Share

Станом на 15:40 29 вересня на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

«У Telegram-каналах поширюється недостовірна інформація про пожежу на другому енергоблоці ЗАЕС. Офіційно інформуємо, що це не відповідає дійсності. Станом на 15:40 29 вересня 2022 року на енергоблоках Запорізької АЕС не зафіксовано пожеж та загорянь», – сказано в повідомленні.

За даними «Енергоатому», периметр навколо ЗАЕС замінований російськими військовими, які перебувають на станції.

«Вже було шість випадків, коли ці міни вибухали через диких кабанів, собак, лис. Сьогодні на периметрі стався черговий вибух – на лінії подачі напруги на азотно-кисневу станцію від енергоблоку №6. Внаслідок вибуху лінію пошкодило, через стрибок напруги сталося коротке замикання одного з трансформаторів напруги на енергоблоці №6 із незначним задимленням. З міркувань безпеки викликали пожежний розрахунок, але задіювати його не довелося, оскільки у тому не було необхідності», – пояснили в компанії.

За даними «Енергоатому», найбільшу небезпеку зараз представляє замінований російськими військами периметр станції та підходи і під'їзди до неї.

«Гарантувати повну безпеку ЗАЕС та навколо можна лише в один спосіб – створенням безпекової зони, деокупацією станції та поверненням її під контроль держави України», – підкреслили в компанії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom