Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти Росії

Share

Європейська комісія представила восьмий пакет санкцій проти Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну

Пакет включатиме заборону на імпорт російської продукції вартістю 7 млрд євро на рік та запровадження законодавчого підґрунтя для обмеження цін на нафту з Росії, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, передає «Бізнес.Цензор».

«Росія перевела вторгнення в Україну на новий рівень. І ми сповнені рішучості змусити Кремль заплатити ціну за цю подальшу ескалацію. Сьогодні ми пропонуємо новий пакет суворих санкцій проти Росії», – наголосила голова Єврокомісії.

За її словами, новий санкційний пакет передбачає запровадження додаткових заборон на надання послуг для РФ європейськими компаніями, а також заборону громадянам ЄС входити до керівних органів російських держкомпаній.

Крім того, будуть розширені санкційні списки проти причетних до російської агресії фізичних та юридичних осіб.

Нові санкції також включатимуть заборону на імпорт російської продукції вартістю 7 млрд євро на рік. Водночас ЄС додатково обмежить експорт до Росії високотехнологічної продукції, яка необхідна для російських військ.

Єврокомісія також пропонує активізувати зусилля ЄС у боротьбі з обходом санкцій проти Росії, зокрема, планується створити перелік компаній, причетних до обходу санкцій.

Фон дер Ляйєн додала, що новий пакет санкцій також передбачає створення правової основи для обмеження цін на російську нафту.

«Деякі країни, що розвиваються, все ще потребують постачання російської нафти за низькими цінами. Це обмеження допоможе зменшити доходи Росії та зберегти стабільність світових енергетичних ринків», – пояснила голова Єврокомісії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom