АМКР сподівається заповнити прогалину на ринку ЄС через зупинки меткомбінатів

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» розраховує на зростання експортних поставок металургійної продукції до країн ЄС у 4 кварталі поточного року. Підприємство планує заповнити прогалину на європейському ринку, яка утворилась через тимчасову зупинку деяких металургійних підприємств в ЄС на фоні зростання витрат на електроенергію, зазначив гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо.

«Ми маємо певну перевагу порівняно з ціною в Європі завдяки наявності атомної енергетики в Україні.Як це не парадоксально, але цієї зими вигідніше виробляти металопродукцію в Україні та відправляти її до Європи, ніж виробляти в самій Європі. Навіть Група АрселорМіттал тимчасово призупинила деякі свої підприємства в європейських країнах, головним чином через вартість електроенергії. Ми бачимо тимчасову можливість для України заповнити цю прогалину у промисловості в Європі у 4-му кварталі, і сподіваємося, що зможемо повернутися до звичної бізнес-діяльності», – цитує його прес-служба компанії.

Незважаючи на те, що останні два місяці були важким періодом для європейської промисловості через високу вартість енергоносіїв, в АМКР вважають, що у 4-му кварталі цього року та у 1-му кварталі наступного року в Європі може відбутися пожвавлення ринку металургійної продукції.

За словами Лонгобардо, керівництво криворізького комбінату також активно співпрацює з урядом, щоб розблокувати українські порти для експорту гірничо-металургійної продукції. «У цій складній ситуації всі в країні стали єдиною командою: центральна влада, обласна влада, місцева влада», – сказав він. Зазначимо, що відсутність доступу до морських перевезень суттєво обмежує можливості металургів виробляти та постачати продукцію закордон.

Нагадаємо, за даними президента «Укрметалургпрому» Олександра Каленкова, наразі в Україні працює 6 металургійних підприємств, які знаходяться на неокупованих територіях. Середнє завантаження потужностей на цих підприємствах складає близько 15% від довоєнного рівня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom