Міненерго готується до російських обстрілів критичної інфраструктури

Share

Штаб при Міністерстві енергетики України опрацював механізми оперативного відновлення енергопостачання в разі обстрілів з боку Росії об’єктів критичної інфраструктури

Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко зауважив, що до штабу у тому числі входять представники Мінінфраструктури, ДСНС, Міноборони, ЗСУ, Держенергонагляду, енергетичних компаній.

«Цей штаб працює фактично 24/7. Ми опрацювали механізми оперативного врегулювання кризових ситуацій. Завершуємо аналіз наявного обладнання, необхідного для локалізації уражень інфраструктурних об’єктів внаслідок ворожих обстрілів», – наголосив перший заступник міністра.

Забезпечений збір інформації від електроенергетичних компаній щодо загального обсягу аварійного запасу обладнання та матеріалів, дефіцитних обладнання та матеріалів, об'єктів електричних мереж, обладнання яких може бути переміщено та використано на критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури, та наявної спеціалізованої техніки та автотранспорту, які необхідні для ефективної ліквідації аварійних ситуацій внаслідок бойових дій. Наразі розробляється узагальнений електронний реєстр з цією інформацією.

Крім того, оператори систем розподілу та оператор системи передачі сформували перелік найбільш пріоритетного обладнання, яке буде необхідне для оперативної ліквідації аварійних ситуацій. Перелік відпрацюють в рамках робочої групи Міненерго щодо розподілу гуманітарної допомоги, отриманої від міжнародних партнерів, зокрема, через Фонд енергетичної підтримки України при Секретаріаті Енергетичного співтовариства.

Ремонтні бригади у відповідних областях докладають максимум зусиль для оперативного відновлення електропостачання споживачам. З початку війни у Донецькій області відновлювали електропостачання – 2,93 млн споживачів, у Запорізькій області – 1,7 млн, у Дніпропетровській області – 235 тис..

Водночас, через бойові дії, обстріли та замінування територій і неможливість проведення ремонтів частина споживачів залишаються знеструмленими. Так, у Донецькій області на 27 вересня було відсутнє електропостачання у близько 390 тисяч абонентів, у Запорізькій – близько 24 тисяч, у Дніпропетровській – близько 400 абонентів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom