Боррель вважає, що витоки на «Північних потоках» зроблені навмисно

Share

Витоки на газопроводах «Північний потік» є результатом навмисної дії, ці інциденти не випадкові, вважає верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель

За його совами, Європейський Союз «глибоко стурбований пошкодженням трубопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2», що призвело до витоків у міжнародних водах Балтійського моря», передає «Бізнес.Цензор».

«Питання безпеки та захисту навколишнього середовища мають першорядне значення. Ці інциденти не випадкові і торкаються всіх нас», – йдеться у заяві Борреля.

У ЄС повідомили, що вся доступна інформація вказує на те, що ці витоки є результатом навмисної дії.

«Ми підтримаємо будь-яке розслідування, спрямоване на отримання повної ясності про те, що сталося і чому, і зробимо подальші кроки для підвищення нашої стійкості в галузі енергетичної безпеки. Будь-яке навмисне порушення європейської енергетичної інфраструктури є абсолютно неприйнятним і зустрінеться рішучою та єдиною відповіддю», – наголосив Боррель.

На газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» виявили три витоки газу. Йдеться про два витоки на «Північному потоці-1» та один витік на «Північному потоці-2». Витоки сталися на північний схід і південний схід від данського острова Борнхольм.

Пізніше оператор «Північного потоку» повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom