«Зернова ініціатива» сприяє падінню світових цін на продовольство, – Кубраков

Share

Індекс продовольчих цін Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization) за підсумками серпня становив 138 пунктів. Це на 2% менше, ніж у липні, а також на 13,6% менше, ніж у березні, коли був зафіксований максимальний ріст індексу

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Зі старту реалізації «зернової ініціативи» з портів Великої Одеси уже відправлено майже 5 млн тонн агропродукції. Завдяки цим обсягам не лише знижуються світові ціни на продовольство, але й покращується гуманітарна ситуація в тих країнах, де населення опинилось на межі голоду, зокрема, в Ефіопії та Ємені. Ми продовжуємо активно співпрацювати з ООН над тим, щоб ініціатива працювала не лише як економічний інструмент, але і як інструмент стабілізації гуманітарної ситуації в світі», – сказав міністр Олександр Кубраков.

Окрім цього, за його словами, разом з ЄС та Молдовою Україна продовжує реалізовувати ініціативу «Шляхи солідарності», яка передбачає розвиток альтернативних морським портам логістичних маршрутів для експорту української агропродукції.

Індекс цін на зернові FAO за підсумками серпня склав 145,2 пункту, що на 1,4% менше, ніж у липні, та на 14,6% менше, ніж у березні цього року.

«Індекс продовольчих цін FAO відображає щомісячну динаміку міжнародних цін кошика продовольчих товарів. Зокрема, показник включає в себе 5 індексів: цін на м’ясо, молочну продукцію, зерно, рослинні олії та цукор», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom