Польська залізниця розширить співпрацю з УЗ

Share

PKP Group та «Укрзалізниця» заявили про намір продовжувати та розширювати співпрацю, повідомляє прес-служба української компанії

З другого кварталу спостерігається стабільне зростання обсягів вантажів на польсько-українських залізничних кордонах, особливо коли йдеться про імпорт зерна до країн ЄС.

«Останнім часом ми також відзначаємо підвищений інтерес до реалізації інвестицій на польсько-українському кордоні, у частині створення нової інфраструктури для збільшення транспортування харчових продуктів. Ці інвестиції можуть стимулювати економічне зростання як у Польщі, так і в Україні, а також створити нові перспективи для співпраці з PKP S.A. Це пов’язано з тим, що компанія управляє нерухомістю, включеною в логістичний пакет. Інтерес з боку ринку вже очевидний», — сказав генеральний директор PKP S.A Кшиштоф Мамінскі.

Сьогодні, 20 вересня, польська державна залізниця S.A. та АТ «Укрзалізниця» підписали спільну заяву про розвиток, продовження та зміцнення співпраці для сприяння подальшому розвитку економічних відносин між Польщею та Україною. У підписаній заяві компанії висловили зацікавленість у продовженні співпраці у розвитку систем залізничного транспорту в обох країнах як важливої частини транспортної системи Європи.

Також наголошено на важливості змін, які відбуваються в структурі залізничних ринків Польщі та України внаслідок військових дій, що тривають. PKP S.A. та АТ «Укрзалізниця» наголошують на необхідності діалогу щодо рішень з питань функціонування залізничного ринку, інституційних та організаційних змін, а також фінансування залізничного транспорту.

У рамках співпраці сторони проводитимуть періодичні консультації щодо розвитку залізничного транспорту та вживатимуть заходів щодо трансформації залізничних систем Польщі та України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom