Німеччина відкидає можливість відновлення енергетичного партнерства з РФ

Share

Російський газ ніколи не надходитиме до Німеччини газопроводом «Північний потік-2», навіть після завершення епохи президента Володимира Путіна

Про це заявив прем'єр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль, передає УНІАН із посиланням на Suddeutsche Zeitung.

«Втрата довіри є настільки фундаментальною, що ніколи більше не буде ситуації, коли федеральний уряд Німеччини зможе покладатися на енергію з Росії», – сказав Вайль.

Він переконаний, що «Північний потік-2» ніколи не запрацює, і додає, що енергетичного партнерства з Росією більше не буде.

«Росіяни давно спалили всі мости, знищивши найважливіший актив у партнерстві – довіру. Кожен, хто зараз погоджується співпрацювати з Росією, повинен остерігатися, що його вдруге обдурять. Ця співпраця безповоротно зруйнована. І Захід відновиться швидше, ніж Росія», – зазначив німецький політик.

Проект «Північний потік-2» передбачав будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини в обхід України. Його повинні були запустити після сертифікації.

Німеччина зупинила процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2» у відповідь на рішення Москви визнати незалежність «ЛНР» та «ДНР». Того ж дня німецький Фонд захисту клімату та довкілля відмовився підтримувати російський газопровід «Північний потік-2».

1 березня оператор «Північного потоку-2» збанкрутував через антиросійські санкції, введені через її агресію проти України.

23 серпня президент Польщі Анджей Дуда закликав демонтувати «Північний потік-2».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom