В Україні створили робочу групу щодо реалізації санкційної політики

Share

В Україні створили міжвідомчу робочу групу з питань реалізації державної санкційної політики. До групи увійшли представники ключових міністерств і відомств, а головою призначили першу віцепрем’єрку Юлію Свириденко

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Група упорядкує чинні ініціативи, які перебувають на різних стадіях схвалення, та надаватиме рекомендації щодо ухвалення остаточних рішень для накладення належних санкцій на осіб.

«Ці рекомендації базуватимуться на принципах та підходах партнерів України і максимально враховуватимуть досвід санкційної політики проти РФ, яку застосовують США, Велика Британія, країни ЄС та ін», – сказано в повідомленні.

Міжвідомча група рекомендувала винести на найближче засідання уряду пропозиції щодо санкцій проти російських олігархів, посадових осіб, пропагандистів РФ, які складають політичну та економічну основу агресії проти України. Також розглянули комплекс санкцій у сфері ядерної енергетики.

Зокрема, йдеться про осіб, пов’язаних із «Росатомом», з огляду на ті злочини, що відбуваються на окупованих об’єктах атомної енергетики.

Також в роботу взяли санкційний список МЗС, підготовлений з метою синхронізації із заходами наших партнерів.

Надано увагу і санкціям у виді стягнення в дохід держави активів. Особливості цього виду обмежень полягають у тому, що вони застосовуються за рішенням Вищого антикорупційного суду за поданням Міністерства юстиції. У зв?язку із цим є необхідність повного блокування активів.

За результатами засідання на розгляд уряду будуть подані відповідні проекти.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom