Очільник «Нафтогазу» розповів, якою буде зима для українців

Share

Українці мають підготуватися до зими, оскільки в цей опалювальний сезон температура в житлових приміщеннях буде нижче 20 градусів

Про це повідомив глава НАК «Нафтогаз Україна» Юрій Вітренко в інтерв'ю The Guardian, передає УНІАН.

За його словами, у цьому році під час опалювального сезону температура в приміщеннях буде на рівні 17-18 градусів. Це приблизно на чотири градуси нижче норми. Крім цього, сам опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.

Вітренко порадив громадянам України запастися теплим одягом і ковдрами на випадок, якщо на вулиці похолодає до -10 градусів.

За словами глави «Нафтогазу», багато аспектів проведення опалювального сезону залежать від допомоги міжнародних партнерів, оскільки Україні потрібні гроші для імпорту газу.

«Без фінансової підтримки нам буде не вистачати газу, а це означатиме, що у нас будуть дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми. Будуть відключення на великих ділянках», – пояснив він.

Вітренко додав, що Україні необхідно закупити ще 2 млрд кубометрів газу, в іншому випадку «деякі домогосподарства не отримають достатньо тепла і буде дуже холодно».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom