Метінвест за півроку війни спрямував на допомогу Україні 1,9 млрд грн

Share

За пів року війни Група Метінвест спрямувала понад 1,9 млрд грн на допомогу Україні, повідомила прес-служба компанії. Гроші пішли на підтримку армії та мирних мешканців, потреби команди та гуманітарну допомогу.

Один із наймасштабніших проєктів Метінвесту з 24 лютого – забезпечення амуніцією ЗСУ, тероборони, Національної гвардії, Національної поліції, Головного управління розвідки (ГУР) та інших силових підрозділів. Також Метінвест дбає про захист для мобілізованих на військову службу співробітників, працівників комунальних підприємств, рятувальників, військових медиків, представників національних ЗМІ, які працюють у зоні бойових дій.

Наразі оборонці отримали від Метінвесту майже 21 тисячу шоломів і касок. Також компанія надає понад 110 тисяч бронежилетів, частина яких закуповується за кордоном. Ще частина – виготовляється із сертифікованої спецсталі власного виробництва. А Метінвест-СМЦ, збутова компанія Групи Метінвест, постачає спецсталь для виготовлення захисних елементів на фронтові автівки.

Метінвест разом із партнерами опанував виробництво інших виробів зі сталі для потреб військових. Так, військові вже отримали перші чотири спеціальні металеві укриття бункерного типу для зміцнення окопів. Конструкції виготовили на запорізьких підприємствах Метінвесту.

Група також забезпечує військових різноманітним тактичним приладдям. Зокрема, ЗСУ вже отримали від Метінвесту понад 500 дронів, 1,6 тисячі тепловізорів, 27 тисяч кровоспинних турнікетів та 500 аптечок.

«Половину історії незалежної держави Метінвест був поруч і робив усе, щоб Україна процвітала. Компанія вкладала в її розвиток кошти, ресурси та найголовніше – безмежну любов. Зараз, у найскладніший для країни час, ми також не залишаємось осторонь і допомагаємо наблизити перемогу. Дякую за це нашим працівникам – героям Сталевого Фронту. Впевнений, разом ми обов’язково виграємо цю війну, а згодом відбудуємо Україну ще сильнішою та успішнішою», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Деякі підприємства Метінвесту працюють з неповним завантаженням, а частина зазнала руйнувань або знаходиться на окупованих територіях. Та компанія підтримує свої співрибітників. Для працівників з Маріуполя та Авдіївки, які виїхали у більш безпечні міста, Метінвест облаштував понад 6 тисяч місць тимчасового прихистку на своїх соціальних об’єктах. Мешканців шелтерів забезпечують гарячим харчуванням, продуктовими й гігієнічними наборами. Компанія також відкрила близько 1 800 вакансій на своїх підприємствах у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському та Покровську.

Метіевест надає допомогу мешканцям деокупованих територій, вразливим верствам населення, сім’ям мобілізованих співробітників Метінвесту та пільговикам, а також ветеранам підприємств Групи. Від початку війни в рамках проекту «Рятуємо життя» допомогу отримали понад 220 тисяч українців.