Підсанкційний «Сбєрбанк» продав «дочку» в Казахстані

Share

Російський «Сбєрбанк», що перебуває під санкціями після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, продав свою «дочку» в Казахстані національному холдингу країни «Байтерек»

Сторони підписали угоду купівлі-продажу всього пакету акцій, її планується закрити «найближчим часом». Російський держбанк причиною називає «поточну геополітичну ситуацію», передає «Економічна правда».

«Сбєрбанк Казахстан» посідає четверте місце в банківській системі країни за обсягом активів, які на 1 квітня становили $6,2 млрд, капітал дорівнював $848,7 млн.

«Під час ухвалення рішення про придбання «Сбєрбанку Казахстан», холдинг «Байтерек» оцінив його високу значущість для фінансової системи країни. Сучасна інфраструктура та технології, якими володіє банк, дозволять у короткий термін повернути банк до повноцінної роботи та розпочати фінансування реального сектора економіки Казахстану», – йдеться у заяві.

Зазначається, що угода дозволить банку відновити у повному обсязі активні операції, залучення депозитів та проведення платежів, а також продовжити розвиток продуктів та послуг для населення та бізнесу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom