Туреччина лідирує з імпорту зерна з українських морпортів

Share

Туреччина стала найбільшим імпортером української сільгосппродукції, яка надходить із чорноморських морпортів України в межах Стамбульських зернових угод, за період 1-15 серпня її частка становила 26% загального обсягу перевезень (146,4 тис. тонн)

Загалом за першу половину серпня з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшло 21 суховантажне судно з 563 тис. тонн зерна та інших продовольчих товарів, повідомляє турецьке видання «Анадолу», передає «Інтерфакс-Україна».

«Відповідно до угоди, укладеної за посередництва Туреччини та ООН для вирішення глобальної продовольчої кризи та зростання цін на продовольство, 26% зерна та інших продуктів, експортованих з України, доставлено до Туреччини», – уточнило видання.

Іншими найбільшими імпортерами сільгосппродукції з портів України за цей період стали Іран та Південна Корея, на частку яких припадає 22% (123,8 тис. тонн), а також Китай (8%, 45 тис. тонн), Ірландія (6%, 33,7 тис. тонн), Італія (5%, 28 тис. тонн), Джибуті (4%, 22,5 тис. тонн) та Румунія (2%, 10,6 тис. тонн).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom