Кубраков розповів, коли в українські порти почнуть заходити вантажі

Share

Наприкінці тижня – на початку наступного в трьох українських портах почнеться рух вантажів на вхід і на вихід, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков

«Два порти – «Одеса» і «Чорноморськ» готові. Цього тижня ми будемо як відправляти з них судна, так і очікуємо на вхід. До кінця тижня ми сподіваємось, що порт «Південний» буде теж готовий – з кінця тижня – на початку наступного почнуть і відправлятися, і надходити судна», – цитує його УНІАН.

За словами Кубракова, якщо ця ініціатива буде працювати, то незабаром уряд перейде до консультацій щодо відновлення роботи порту Миколаєва.

«Враховуючи, що там активні бойові дії, то в перший етап ми не включали його (порт в Миколаєві – Ред.), але ми нічого не забуваємо і над цим також будемо працювати. Ми дуже хочемо це зробити», – пояснив він.

Міністр зазначив, якщо морські порти запрацюють, судноплавство буде безпечним і буде виконаний мінімальний план – вивезено 3 млн тонн аграрної продукції, а це принесе 1 млрд доларів на місяць. Кубраков вважає, що Україна могла б забезпечувати до 5-6 млн тонн експорту аграрної продукції щомісячно.

Вранці 1 серпня з Одеського морського порту вийшло перше з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну судно з українським продовольством.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom