Нідерланди готові долучитися до відбудови України, – прем’єр

Share

Окремі регіони Нідерландів зацікавлені долучитися до відбудови українських територій, що постраждали внаслідок повномасштабної російської агресії

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та прем’єра Нідерландів Марка Рютте, передає прес-служба Кабміну.

Урядовці обговорили посилення санкцій проти Росії, страхування від військових ризиків бізнесу, який готовий приходити в Україну, та конфіскацію заморожених активів РФ.

«Ми закликаємо наших партнерів запровадити національне, а в майбутньому й міжнародне законодавство щодо конфіскації заморожених російських активів. Надалі це має стати системою світової безпеки, коли спільні підходи національного й міжнародного законодавства будуть гарантувати конфіскацію активів агресора для компенсації збитків, які він завдав неспровокованою агресією», — зазначив прем’єр-міністр України.

Сторони також приділили увагу питанню відбудови України. Шмигаль розповів про презентований на Міжнародній конференції в Лугано проект Плану відновлення України, що спирається на принципи «build back better» та «об’єднані в захисті — об’єднані у відбудові».

«Ми відновлюватимемо й реформуватимемо нашу країну за стандартами Європейського Союзу одразу після завершення війни. Оскільки наша мета — стати повноправним членом європейської родини», — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр України також запропонував Нідерландам спільно реалізовувати проекти у сфері діджиталізації, яка є ефективним інструментом для боротьби з корупцією.

Рютте зі свого боку зауважив, що деякі регіони Нідерландів зацікавлені долучитися до відбудови постраждалих українських територій. Також Нідерланди зацікавлені брати участь у секторальному розвитку України, зокрема у сфері сільського господарства.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom