АМКР скоротить зарплати на третину та знизить виробництво, – гендиректор

Share

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ «ArcelorMittal Кривий Ріг» через проблеми з відвантаженням продукції та доставкою сировини на підприємство, а також зростання витрат на логістику змушений на третину скоротити заробітні плати та знизити виробництво

Як повідомив генеральний директор Мауро Лонгобардо у зверненні до працівників, текст якого оприлюднила прес-служба підприємства, це важке рішення для компанії, проте чим довше триває російське вторгнення, тим важче виживати українським підприємствам.

 «Військові місяці стали справжнім випробуванням для всіх нас. 1990 наших колег воюють у лавах ЗСУ. Сирени повітряної тривоги постійно змушують нас іти в укриття. Бої йдуть за 70 кілометрів від нас. За всіх цих труднощів увесь цей час і гірничий департамент, і металургійне виробництво, і коксохім, і всі допоміжні підрозділи виконували свою роботу і рятували підприємство. Проте, хоч би як самовіддано і наполегливо працював кожен і кожна з нас, не всі труднощі вдається подолати одразу», – зазначив гендиректор.

Він нагадав, що через блокування агресором чорноморських портів у компанії виникли значні складнощі з експортом продукції.

 «Ми повністю перебудували нашу логістику, зараз співпрацюємо з «Укрзалізницею» та намагаємося експортувати як залізорудний концентрат, так і чавун, щоб забезпечити наш комбінат доходом, а держбюджет – податками», – констатував топ-менеджер.

Він додав, що витрати на доставку сировини на АМКР та продукції замовникам зросли у 5 разів.

За його словами, останнім часом «Укрзалізниця» та залізничні компанії Європи не справляються з величезним обсягом залізничних вантажних перевезень з України – не вистачає потужностей. Обсяги експорту АМКР зменшуються, продукція залишається на складах в Україні. Крім того, уряд ухвалив рішення на 70% підвищити тарифи «Укрзалізниці».

«Це робить і без того високі витрати на перевезення непосильними для нас. Питання про виживання нашого підприємства ще ніколи не стояло так гостро. Ми змушені радикально урізати наші витрати в усіх напрямках», – наголосив Лонгобардо, додавши, що для компанії пріоритетом №1 залишається збереження колективу.

«Поки це можливо, ми боротимемося за кожне робоче місце. Тому зараз, коли ми не маємо можливості платити зарплати в повному обсязі, ми змушені переглянути графік роботи для працівників: як виробничників, так і адміністративного персоналу. Вже з липня переважна частина колективу, включаючи топ-менеджмент та працівників-іноземців, працюватиме на 2/3 навантаження», – повідомив СЕО.

Раніше про зупинення або скорочення виробництва на ГЗК і метпідприємствах повідомила група «Метінвест».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom