Відновлення після війни: Україна презентує 15 основних нацпрограм

Share

У програму відбудови України закладені три основні принципи: зупинення руйнації, відновлення та реновація

Про це в інтерв’ю швейцарській радіокомпанії RSI повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Для нас важливо, щоб усі принципи та підходи, які ми запропонуємо, були прозорі, зрозумілі та підтримувалися нашими партнерами, тому що ми хочемо, щоб ці відносини базувалися на найважливішому, що є між людьми, — на довірі», — підкреслив голова парламенту.

Він повідомив, що міжнародній спільноті презентують 15 основних національних програм.

«Для нас буде цінним почути думку наших партнерів щодо цього плану, ставлення до нього США, ЄС, Великої Британії, Японії та інших країн, які розглянуть цей план і почнуть дискусію з його подальшого розвитку», — зауважив Стефанчук та додав, що кожна програма має свою деталізацію, виходячи з досвіду та напрацювань України у кожній сфері.

Але, наголосив спікер парламенту, «для нас важливо говорити не стільки про деталізацію кожної програми, скільки про принципи, із якими ми будемо підходити до відновлення», головним з яких є питання відповідальності країни агресора за скоєне в Україні. 

«Для нас питання відкритості й того, що кінцевою метою є те, щоб за все заплатила РФ, яка є агресором, — ці принципи є визначальними. Якщо Росія в кінці не оплатить цей «чек» всім партнерам за рахунок конфіскації у Росії майна РФ та олігархів, за рахунок репарацій, тоді ми не можемо говорити, що перемога буде повною», — наголосив голова Верховної Ради.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom