Метінвест розглядає можливість побудувати новий завод в Європі

Share

Група Метінвест розглядає можливість побудувати новий завод в Болгарії або в Італії, повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков у рамках проекту EBA «Let`s talk». Водночас він не вказав, про який саме завод йдеться.

В цих країнах компанія вже має потужності з виробництва прокату, які до повномасштабної війни Росії проти України отримували сляби від маріупольського комбінату групи «Азовсталь».  

«Ми розглядаємо перспективу побудувати новий завод у Болгарії або в тій же Італії. Але щоб це робити, потрібно бути впевненим, що ми зможемо доставляти ту ж саму руду з Кривого Рога. Зараз це можливо, але не гарантовано», – зазначив Риженков.

За його словами, компанія розглядає різні сценарії: «наша технологічна стратегія передбачає інвестиції як в Україні, так і в інших країнах».

Керівництво Метінвесту також планує відбудувати зруйнований обстрілами комбінат "Азовсталь" після перемоги України у війні. Наразі створена робоча група, яка займається розробкою його проекту.

Водночас, як зазначив Риженков, що поки що Метінвест змушений скоригувати свої інвестиції та сфокусуватися тільки на тому, що дозволяє "підтримувати статус кво".

Через війну Метінвест втратив контроль над металургійними комбінатами ММК ім. Ілліча та «Азовсталь» в Маріуполі. Навесні Риженков оцінював потенціал цих підприємств, які зазнали значних руйнувань, у 30-40% від загального обсягу металургійного виробництва в Україні. Метінвесту також довелося законсервувати виробництво на Авдіївському коксохімічному заводі через постійні бойові дії поблизу.

Із частковим завантаженням продовжують працювати «Запоріжсталь» та Каметсталь, гірничо-добувні активи групи в Кривому Розі завантажені на 30-40%. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom