Україна на конференції СОТ провела близько 20 переговорів про лібералізацію торгівлі, – Качка

Share

Українська делегація під час міністерської конференції СОТ провела близько 20 двосторонніх переговорів про можливу лібералізацію торгівлі та зняття бар'єрів, зокрема, у торгівлі агропродукцією

Про це повідомив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка за підсумками конференції, передає «Інтерфакс-Україна».

«Головний висновок – світ вірить в Україну і готовий відкривати ринки для української продукції. Отже, світ вірить у нашу перемогу над агресором», – повідомив він.

Качка також зазначив, що Україна надіслала запит до Європейської асоціації вільної торгівлі (Швейцарія, Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн) щодо оновлення угоди про вільну торгівлю, і його розглянуть наступного тижня в рамках інституту ЄАВТ.

За словами торгпреда, з міністром торгівлі Канади Мері Енджі він проговорив подальші кроки щодо лібералізації торгівлі.

Качка додав, що домовився з міністром торгівлі Австралії за кілька днів після конференції докладно проговорити можливості лібералізації двосторонньої торгівлі (GSP та FTA).

Український торгпред також повідомив, що із міністром торгівлі Британії Анн Марі Теревельян обговорив укладання договору про цифрову торгівлю.

«Це ж питання – лібералізація торгівлі та цифрова торгівля – були актуальними у розмові з міністром торгівлі Сінгапуру. Сінгапур готовий ставати хабом для торгівлі українською продукцією в Азії», – додав Качка.

За його словами, на зустрічі з міністром торгівлі Сенегалу він наголошував, що Україна робить все, щоб посилити експорт та нагодувати Африку. «Сенегал цього року головує в Африканському Союзі та їхнє розуміння справжніх причин проблем із продовольством дуже важливе», – зазначив український торгпред.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom