Ціни на газ у Європі перевищили $1500 за тисячу кубометрів

Share

Спотова ціна газу на майданчику TTF у Нідерландах з постачанням на «день уперед» 16 червня на закриття торгів зросла до 142,48 євро за МВт-год, що приблизно відповідає $1530 за тисячу кубометрів

Порівняно з показником на закриття попереднього торгового дня ціна газу збільшилася на 33 євро за Мвт-год або на 30%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше у четвер найбільші клієнти «Газпрому» у ЄС – OMV з Австрії, Eni з Італії, Uniper з Німеччини та Engie – підтвердили, що російський монополіст обмежив постачання газу за чинними контрактами внаслідок зменшення постачання газу в Європу трубопроводом «Північний потік».

14 червня російський «Газпром» заявив, що через несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів після технічного обслуговування прокачування газу по «Північному потоку» впаде на 40% – до 100 млн куб. м на добу (при плановому обсязі 167 млн куб. м на добу). 15 червня «Газпром» повідомив, що через зупинку ще одного газотурбінного двигуна Siemens знизить прокачування газу до 67 млн кубометрів на добу.

Своєю чергою у Siemens підтвердили, що турбіна наразі не може повернутися з технічного обслуговування в Канаді через санкції.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom