Worldsteel призупинила співробітництво з російськими металургами через санкції

Share

Всесвітня асоціація виробників сталі Worldsteel призупинила співробітництво із російськими металургами у відповідь на вимогу законодавства, йдеться у зверненні Worldsteel за підписом Голови асоціації пана Саджина Джиндала та генерального директора доктора Едвіна Бассона.

Копію листа опублікувало об’єднання підприємств «Укрметалургпром».

Зокрема, нещодавні зміни у законодавстві Європейського союзу стосовно санкцій проти Росії, які набувають чинності з 16 червня 2022 р. і були введені через вторгнення в Україну, не дозволяють надавати російській стороні інформаційні та консультативні послуги.

Таким чином, починаючи з 16 червня поточного року, російські компанії та організації, які входять до складу Worldsteel, будуть позбавлені можливості скористатися послугами асоціації та відвідувати зустрічі та інші заходи Worldsteel.

Водночас Всесвітня асоціація виробників сталі наголосила, що ці заходи є тимчасовими і вводяться на період дії санкцій. Організація також висловила сподівання, що війна скоро закінчиться, а введені санкції діятимуть обмежений період.  

У кквітні «Укрметалургпром» заявляв про рішення призупинити членство у Worldsteel, поки асоціація не розірве зв’язки з РФ. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom