Україна продовжує переговори щодо полегшення доступу товарів на світові ринки

Share

Українська влада продовжує роботу над полегшенням доступу українських товарів на світові ринки, повідомив президент Володимир Зеленський у традиційному відеозверненні 12 червня

Звернення опубліковане на сторінці Офісу Президента в Facebook.

«Продовжимо роботу для полегшення доступу українських товарів на всі важливі ринки світу. Вже скасовані мита в торгівлі з Європейським Союзом. Сполучені Штати Америки вже застосовують безмитний режим для української сталі. Канада скасувала мита. Такий же режим запрацює найближчим часом з Британією. Очікуємо лібералізації торгівлі від Австралії», – зазначив глава держави.

Також він додав, що 12 червня розпочалася міністерська конференція членів Світової організації торгівлі.

«Перед її початком представники 57 держав зібралися на спеціальний захід солідарності з Україною, і я вдячний їм – кожному і кожній – за це. А за результатами цієї міжурядової конференції дізнаємось, зокрема, і строки ухвалення рішення про торговельні послаблення для України ще від Швейцарії, Норвегії, Ліхтенштейну, Ісландії», – наголосив Зеленський.

Раніше Рада Європейського Союзу затвердила рішення про тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торговельні преференції щодо певних українських товарів. Рішення діятиме протягом одного року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom