Австрійська Voestalpine евакуювала свій офіс з Києва до Польщі через російське вторгнення

Share

Австрійська металургійна компанія Voestalpine, виробник надміцних та інструментальних сталей, евакуювала представників свого офісу продаж та їх сім’ї з Києва до Польщі під час вторгнення Російської Федерації у північні регіони України. 

«Voestalpine досить тривалий час відстежувала загрозливе погіршення ситуації в Україні та завчасно розпочала підготовку надзвичайних заходів. Безпека її співробітників тимчасово закритого офісу продажів у Києві, Україна, була і залишається пріоритетом. Команду та їхні родини евакуювали з найбільш ризикованих районів», – говориться у річному звіті компанії. 

Зараз продажі та обслуговування клієнтів зі складів в Україні надаються через офіс продажів у Польщі. 

Voestalpine підкреслює, що Україна – важливий постачальник залізорудних окатишів на підприємства компанії. На даний момент група Ferrexpo, що володіє гірничо-збагачувальними комбінатами у Полтавській області, не зменшила обсяги постачання в Австрію. 

За підсумками 2021/22 фінансового року, що триває з квітня по березень, Voestalpine збільшила чистий прибуток у 42 рази, до 1,33 млрд. євро, що є рекордним показником за усі часи існування компанії. 

Зокрема, річний дохід зріс на 37%, до 14,923 млрд. євро, показник EBITDA збільшився вдвічі, до 2,291 млрд. євро, маржа по EBITDA склала 15,4% у порівнянні з 10,5% минулоріч. 

У компанії підкреслюють, що рекордні фінпоказники було досягнуто попри надзвичайно складне бізнес-середовище, спричинене глобальною пандемією COVID-19, перебоями в ланцюжках поставок, величезним зростанням цін на сировину та енергоносії та, нарешті, впливом російського вторгнення в Україну. 

Voestalpine також прогнозує, що EBITDA у 2022/23 ФР становитиме 1,8-2,0 млрд. євро. «Початок війни в Україні разом із санкціями проти Росії раптово припинили сильну динаміку економічного відновлення, яка спостерігалась після зняття обмежень, пов’язаних з пандемією, знову стримуючи економічне зростання в Європі», – підкреслює компанія. 

«У Північній Америці зростання вже дещо і несподівано знизився в останньому кварталі 2021/22 ділового року компанії. Стратегія Китаю щодо нульової толерантності до COVID-19 не лише сповільнює власну економічну динаміку країни. Враховуючи сильну взаємозалежність глобальних ланцюгів поставок, ми очікуємо, що її наслідки також вплинуть на Європу та Північну Америку», – прогнозують у Voestalpine.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom