Норвегія готова долучитися до відновлення енергетичної інфраструктури України

Share

Норвезька сторона зацікавлена зробити внесок у відновлення українського енергосектору шляхом долучення до існуючих міжнародних ініціатив підтримки Україні

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослава Демченкова з заступником голови місії Посольства Королівства Норвегія Александрою Вацко, передає прес-служба відомства.

Зокрема, Норвегія готова долучитися до проєктів акумулювання міжнародної донорської допомоги, які координує Секретаріат Енергетичного співтовариства. Ці проєкти включають в себе як надання безпосередньо обладнання, матеріалів, палива для потреб українських енергокомпаній, так і фінансову допомогу.

Ще одним проєктом, до якого може долучитися Норвегія, є реалізація Меморандуму між Міненерго і Програмою розвитку ООН щодо відновлення енергетичної інфраструктури України.

«Україна прагне не відбудувати енергетичний сектор за радянським зразком, а модернізувати енергетичну систему, зробити її сучасною та екологічною. Зокрема, й завдяки ініціативам підтримки України у воєнний час та програмам повоєнного відновлення», – наголосив Демченков.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom