США запровадили санкції ще проти 70 компаній російського ОПК

Share

Міністерство торгівлі США додало 70 компанії з Росії та одну з Білорусі до «чорного списку» організацій, діяльність яких суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики США

Як повідомляє Білий дім, це рішення покликано «ще більше обмежити можливості російських військових отримувати технології та інші предмети, необхідні для підтримки агресії та реалізації проєктів», передає «Бізнес.Цензор».

Білий дім наголошує, що внесення їх до «чорного списку» фактично закриває для них можливість отримання предметів американського походження або продуктів іноземного виробництва, отриманих за допомогою певних технологій або програмного забезпечення США.

В оприлюдненому документі вказано 70 компаній із Росії та одне підприємство з Білорусії, які визнано «військовими кінцевими користувачами».

До «чорного списку», зокрема, увійшла білоруська компанія «Елерон», а також російські авіаконструкторські підприємства «Іркутський авіаційний завод», «Новосибірський авіаційний завод ім. Чкалова», підприємства корпорації «МіГ», «Експериментальне конструкторське бюро ім. Яковлєва», «Авіаційний комплекс ім. Ільюшина», «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство», «Комсомольський-на-Амурі авіаційний завод імені Ю. А. Гагаріна».

Крім того, до списку увійшла низка підприємств, що входять до «Концерну радіоелектронних технологій», «Центральне морське конструкторське бюро «Алмаз», «Головне спеціальне конструкторське бюро «Прожектор», компанії «Воєнтелеком» та «Газпром нафта шельф», Головне управління глибоководних досліджень Міноборони РФ та низка структур Російської академії наук.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom