ЄС опублікував постанову щодо скасування мит на українському промпродукцію на 1 рік

Share

В Офіційному журналі ЄС 3 червня опублікована постанова щодо тимчасової лібералізації торгових заходів для української продукції, яка набуде чинності 4 червня 2022 року

Рішення діятиме один рік, до 5 червня 2023 року.

Постановою встановлене повне зняття ввізного мита («пільгового мита») на ввезення промислової продукції з України; призупинення застосування системи ввізних цін до фруктів та овочів і призупинення дії тарифних квот та імпортних мит; антидемпінгові мита на імпорт, що походить з України, здійснений під час дії постанови, не можуть стягуватися, у тому числі на ретроактивній основі.

Якщо ЄК вирішить, що є достатні докази недотримання Україною умов, викладених у ст. 2, вона може призупинити повністю або частково преференційні домовленості.

Якщо товар, що походить з України, імпортується на умовах, які викликають або ризикують викликати серйозні труднощі для виробників ЄС аналогічної або безпосередньо конкуруючої продукції, мита, що застосовуються відповідно до Угоди про асоціацію, на такий продукт можуть бути введені в будь-який час.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom