Кабмін зафіксував ціну на газ для тепловиків

Share

Уряд зафіксував вартість реалізації природного газу для виробників теплової енергії на рівні 7 420 грн (з ПДВ) за 1000 кубометрів

Про це повідомив заступник керівника офісу президента України Кирило Тимошенко в своєму Telegram.

«На сьогодні завдання номер один – це збереження чинних тарифів на газ і тепло для населення, тобто 7 420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів», – розповів Тимошенко.

За його словами, що фіксована ціна діє для виробників теплової енергії, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, керуючих багатоквартирних будинків, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання.

Компанія «Нафтогаз Трейдинг» у рамках трирічних договорів планує підвищити ціни на газ для підприємств теплової комунальної енергетики більш ніж втричі – до 29,392 тис.грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Разом з тим у «Нафтогазі» запевняють, що тарифи на газ і тепло для українців не зміняться. Як заявили в компанії, планується, що частина міжнародної фінансової допомоги буде використана для стримування підвищення тарифів.

З 1 червня Кабмін зобов'язав «Нафтогаз» у червні-липні продавати газ для забезпечення гарячого водопостачання за пільговою ціною 7,42 грн за куб.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom