Німеччина та Італія дозволили відкривати рахунки в рублях для покупки газу з Росії, – Reuters

Share

Німеччина і Італія дозволили своїм компаніям відкривати рахунки в рублях, щоб продовжувати купувати російський газ. Країни зробили таке оголошення після переговорів з Європейським Союзом

Про це з посиланням на джерела повідомляє Reuters, передає УНІАН.

«Дебати з приводу вимоги Росії про те, щоб іноземні покупці платили за газ в рублях, стали випробуванням рішучості європейських урядів зайняти жорстку позицію щодо Москви у зв'язку з війною в Україні», – зазначає видання.

Фінляндія, Болгарія і Польща відмовилися платити за газ в рублях, через що поставки російського газу в ці країни припинені. Однак не всі держави готові відмовлятися від газу з РФ.

За даними двох джерел видання, уряд Німеччини після спілкування з Європейською Комісією повідомив німецьким імпортерам, що вони можуть відкривати рахунки в рублях для оплати російського газу без порушення санкцій, якщо платежі, які вони здійснюють в «Газпромбанк», здійснюються не в російській валюті.

«Джерела повідомили, що Німеччина, яка є найбільшим імпортером російського газу в регіоні, послідовно діяла з цього питання в тісній координації з ЄС», – додали в Reuters.

Уряд Італії, повідомляє видання, також нібито поговорив з Європейською Комісією. Там він отримав роз'яснення щодо того, як купувати російський газ на законних підставах.

«Це сталося до того, як італійська енергетична компанія Eni заявила, що почала процедуру відкриття двох рахунків, одного в євро і одного в рублях», – передає слова джерела Reuters.

Нагадаємо, раніше віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс заявляв, що європейські компанії мають оплачувати російський природний газ виключно у євро.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom