Уряд передав понад 170 заправок Glusco в управління «Нафтогазу», – Шмигаль

Share

Уряд України ухвалив документ, згідно з яким 172 заправки компанії Glusco переходять в управління державної компанії НАК «Нафтогаз», повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

«У нас є рішення суду, яке передбачає передачу відповідного майна державі. Ми його виконуємо. Позиція тут чітка: активи Росії та пов’язаних із нею компаній в Україні мають перейти нашій державі й працювати на благо нашої країни та всіх українців», — зазначив очільник уряду й додав, що це рішення допоможе в подоланні дефіциту пального.

Як підкреслив прем’єр-міністр, повна енергетична незалежність України посідає одне з центральних місць у плані відновлення країни. Перш за все йдеться про суттєве збільшення власного видобуток газу, аби самостійно на 100% забезпечувати власні потреби.

«Ми довели, що здатні не лише самостійно забезпечити себе електроенергією, але й експортувати її в Європу. Це особливо актуально після приєднання української енергосистеми до європейської ENTSO-E», — сказав Шмигаль.

Прем’єр повідомив, що цими днями державне підприємство «Укргідроенерго» почало експорт електроенергії в Молдову. У планах також відновити роботу додаткових ліній електропередач із Польщею для експорту української атомної енергії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom