Квартальний прибуток Tata Steel підскочив на 47% за рахунок шаленого попиту на сталь

Share

Найбільша індійська металургійна компанія Tata Steel у 1 кварталі 2022 року збільшила чистий прибуток у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 47%, до 97,6 млрд рупій ($1,3 млрд.), за рахунок зростанню попиту на металопродукцію. 

При цьому квартальні продажі компанії зросли на 39%, до 693,2 млрд рупій, а витрати – на 44%, до 576,4 млрд рупій порівняно з роком раніше. 

Вибуховий попит на сталь на світовому ринку стався після того, як країни почали стимулювати свою економіку. Крім цього Tata Steel отримує зиск від розриву поставок, створеного вторгненням Росії в Україну, оскільки споживачі від Європи до Африки шукають альтернативні поставки сталі. 

В Індії сталевий попит з боку будівельного та автомобільного секторів, а також урядові інвестиції в інфраструктуру допомагають Tata Steel нівелювати негативні наслідки від підвищених витрат на сировину. Саме це «з’їдає» прибутки виробників металу в усьому світі, оскільки ланцюги поставок порушуються війною в Україні та енергетичною кризою в деяких країнах.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom