Фінанси бразильської Vale страждають від падіння попиту на залізну руду

Share

Бразильська компанія Vale, найбільший виробник залізорудної сировини у світі, за підсумками 1 кварталу 2022 року скоротила чистий прибуток на 20%, до $4,458 млрд.

При цьому, згідно фінансового звіту, квартальна скоригована EBITDA впала на 26%, до $6,374 млрд., що пов’язано зі зниженням продажів залізорудної сировини (-$2,192 млрд.), яке було частково нівельовано зростанням відпускних цін (+$1,812 млрд.).

У 1 кварталі 2022 року чистий операційних дохід скоротився на 16%, до $10,812 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom 

«Упродовж першого кварталу виробництво сталі в Китаї поступово зростало, а постачання залізної руди було обмежено через погодні чинники. Ціни на залізну руду слідували за зростанням виробництва сталі протягом перших двох місяців кварталу. Початок війни в Україні посилив волатильність цін, що піднесла котирування на залізну руду до нових максимумів, а згодом залишила їй на високому рівні», – стверджується у звіті.

За прогнозами Vale, у продовж року декілька факторів будуть негативно впливати на попит на залізну руду: російсько-українська війна, зростання витрат металургів на енергоносії, коронавірусні обмеження у Китаї та більш жорстка монетарна політика США.