Шведська SSAB через «доньку» Ruukki Construction списала майже $6 млн за активами в Україні

Share

Компанія Ruukki Construction, «донька» шведського сталевиробника SSAB, допомагаємо своїм співробітникам та їхнім сім’ям з транспортом та проживанням, щоб залишити зони бойових дій та виїхати до Польщі та інших сусідніх країн

Про це йдеться у квартальному звіті SSAB, який списав майже $6 млн. за активами в Україні.

Згідно документу, через трагічну ситуацію в Україні SSAB припинив продажі метпродукції в Росію та Білорусь і відмовився від нових закупівель залізної руди та вугілля в Росії до подальшого повідомлення. Для забезпечення доступу до сировини компанія запровадила кілька заходів, але існує ризик збоїв, пов’язаних із санкціями та іншими наслідками війни в Україні. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

1 квартал 2022 року характеризувався для SSAB високими цінами на сталь, за рахунок чого фінпоказники зросли до рекордного рівня. Усі підрозділи – SSAB Special Steel, SSAB Europe, SSAB Americas, Ruukki Construction – показали сильні результати, які не тільки компенсували негатив від незапланованої зупинки доменної печі в Раахе (Фінляндія), певні збої у виробництві в Америці, а й також більш високі витрати на сировину.

 

Завдяки цьому, чистий прибуток SSAB у січні-березні 2022 року зріс у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 4 рази, до 6 млрд. шведських крон ($618 млн.), операційний прибуток – у 4,2 рази, до 8,38 млрд. шведських крон ($864 млн.).

При цьому компанія була вимушена списати за активами в Україні 56 млн. шведських крон ($5,76 млн.), в Росії – 158 млн. шведських крон ($16,24 млн.)

«Війна підвищила ціни як на сировину, так і на сталь. Протягом 1 кварталу кількість замовлень тимчасово зросла, оскільки наші клієнти хотіли забезпечити постачання сталі. Очікується, що попит на сталь у 2 кварталі 2022 року нормалізується. Проте є невизначеність, оскільки існують проблеми з поставками компонентів у автомобільній промисловості, а також вузькі місця, що продовжують впливати на логістичні ланцюги», – зазначається у звіті.

Ruukki Construction є постачальником сталевих покрівель та низки інших виробів.