Україна та Польща працюють над збільшенням залізничних перевезень українського експорту, – меморандум

Share

Україна та Польща створять спільне логістичне підприємство, яке має збільшити об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу

Відповідний меморандум підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Кракові, передає прес-служба «Укрзалізниці».

Зокрема, йдеться про необхідність розширення залізничних шляхів для товарів, які неможливо доставляти через заблоковані росіянами порти та через блокування частини залізничної мережі України, яка сьогодні вже не має сполучення з Росією та Білоруссю. 

Україна та Польща домовились спільно працювати над збільшенням вантажоперевезень через західний кордон України. 

«Ми почали готувати концепцію спільного підприємства з польськими колегами вже за тиждень після початку війни. Об’єднання досвіду та знань менеджерів АТ «Укрзалізниця» та польських колег дозволить сформулювати унікальні логістичні пропозиції для європейського та світового ринку, який відмовляється від російських поставок та російської логістики», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін. 

«Ми готові спільно інвестувати та заробляти, будуючи міцні зв’язки з Європою та світом. Україна готова спільно працювати над розширенням добробуту та посиленням економічної безпеки українців та громадян країн ЄС», – додав Камишін. 

Робота над створенням підприємства розпочнеться негайно, щоб якнайшвидше відкрити потенціал для економічного співробітництва, модернізації залізничної інфраструктури, збільшення перевезень як через кордон, так і територією ЄС.