Китай планує збільшити видобуток вугілля

Share

Держрада Китаю підтримає видобуток вугілля та проєкти із забезпечення енергопостачання країни

Про це повідомляють китайські медіа, передає Інтерфакс-Україна.

Виробничі потужності в 2022 році планують збільшити на 300 млн. тонн, що становитиме близько 7% прогнозованого споживання вугілля.

Заява Кабінету міністрів свідчить про те, що країна продовжить нарощувати видобуток. Китай поставив амбітні довгострокові цілі в галузі охорони навколишнього середовища та розвитку відновлюваних джерел енергії, але вугілля, як і раніше, є головним пріоритетом для енергетичної безпеки країни та виробляє близько 60% електроенергії по всій країні.

За словами аналітиків, увага політиків до вугілля відображає їхню стурбованість з приводу обсягів генерації після торішнього дефіциту електроенергії.

China Energy Investment Corp. прогнозує, що споживання вугілля в КНР у 2022 році зросте на 2,2% і досягне 4,37 млрд. тонн. Основними споживачами будуть електроенергетична та хімічна промисловість.

За підсумками першого кварталу випуск вугілля в країні зріс на 10,3% у річному вираженні – до 1,08 млрд. тонн. У тому числі у березні виробництво становило 12,77 млн. тонн на добу, що є рекордом.

При цьому імпорт вугілля в січні-березні скоротився на 24,2% і становив 51,81 млн. тонн.