Кабмін затвердив порядок забезпечення переселенців житлом

Share

Кабінет міністрів запровадив новий механізм забезпечення житлом громадян, які були змушені переселитися в інші регіони внаслідок збройної агресії РФ.

Відповідна постанова "Деякі заходи формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб" була ухвалена на засіданні уряду 19 квітня, повідомив Мінрегіон.

Документом затверджено Порядки з формування фондів житла для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та викупу, будівництва житла з метою передачі для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

"Будувати таке житло будуть у регіонах України, де не ведуться бойові дії, та за типовими проектами будівництва житла із застосуванням сучасних технологій швидкого будівництва", – уточнили у Мінрегіоні.

Фінансувати будівництво планується за рахунок державних коштів, коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, місцевих бюджетів, міжнародних донорів, добровільних внесків фізичних і юридичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Раніше заступник голова ОП Кирило Тимошенко заявляв, що Офіс президента спільно з урядом готує програму будівництва та придбання у забудовників декількох десятків тисяч квартир для внутрішньо переміщених осіб у 10 регіонах.

За його словами, йдеться як про викуп у забудовників квартир у майже готових будинках, так і про будівництво багатоквартирних будників.