Канада запровадила санкції проти доньок Путіна

Share

Канада 19 квітня оголосила про запровадження нових санкцій проти 14 фізичних осіб із Росії

До санкційного списку увійшли дочки президента Росії Володимира Путіна Марія Воронцова і Катерина Тихонова, голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна, співвласники «Альфа-груп» Михайло Фрідман, Петро Авен, Герман Хан, віолончеліст та підприємець Сергій Ролдугін. Оновлений список опублікований на сайті МЗС Канади.

До списку також потрапили бізнесмен Михайло Гуцерієв, підприємець Олександр Пономаренко, голова наглядової ради інвестиційної групи Finstar Financial Group Олег Бойко, президент Міжнародної групи компаній «АРЕТИ» Ігор Макаров, колишній заступник голови Центробанку Олександр Торшин, дружина глави МЗС Росії Марія Лаврова та його донька Катерина Винокурова.

«Зазначені особи є близькими соратниками російського режиму, які потрапили під санкції за сприяння порушенню суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України», – наголошують в МЗС Канади.

Відомство підкреслило, що дії РФ є серйозним порушенням міжнародного миру і безпеки та призвели до серйозної міжнародної кризи.

Канада заморозить майно росіян, що потрапили під санкції, а також встановить заборону на будь-які угоди з ними. Крім того, їм заборонять в'їзд до країни.