Індонезія поставила першу партію вугілля у Європу

Share

Друга за величиною вугільна компанія Індонезії PT Adaro Energy Indonesia Tbk відвантажила приблизно 300 тис т сировини деяким покупцям у Європі, країни якої шукають нові джерела палива через санкції проти Росії, пише Reuters

Вугілля було продане на спотовому ринку, проте компанія продовжуватиме фокусуватися на своїх давніх клієнтах. «Дійсно, є певний попит з Європи, але наш ринок – це в основному Азія. Ми зосередимося на виконанні наших зобов’язань перед нашими клієнтами за довгостроковими контрактами», – повідомив Лі Лакман, фінансовий директор PT Adaro Energy. 

За його словами, попит з Європи, ймовірно, зросте, але такі ринки, як Японія, Китай, Південна Корея та Індія, залишаться пріоритетними. Європейський Союз на початку цього місяця ввів жорсткі санкції проти Росії через її вторгнення в Україну, які включали заборону імпорту російського вугілля з середини серпня. 

Лакман сказав, що вугілля продано покупцям у Нідерландах та Іспанії. 

Незважаючи на зростання цін на вугілля, PT Adaro Energy не планує збільшувати план виробництва. Прогноз на 2022 рік становить 58-60 млн. т. 

Асоціація шахтарів Індонезії повідомила, що видобуток вугілля у країні вже досяг свого максимуму, а деякі шахти зіткнулися з проблемами виробництва через дожі на початку цього року.