Україна просить у G7 близько $50 млрд на півроку

Share

Україна звернулася до країн «Великої сімки» з проханням допомогти закрити дірки в державному бюджеті

Про це в ефірі єдиного телемарафону сказав радник президента з економічних питань Олег Устенко, передає «LIGA.Бізнес».

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам 16 квітня сказав, що дефіцит бюджету України становитиме близько 7 млрд євро на місяць.

«Цей дефіцит треба фінансувати. Якщо ви подивитеся, на півроку – приблизно $50 млрд нам треба, щоб забути про цю проблему», – прокоментував слова президента Устенко.

Зеленський звернувся до країн G7 з проханням допомогти. Паралельно задіяні ще кілька треків, серед яких залучення грошей на міжнародних ринках з нульовим купоном і перерозподіл спеціальних прав запозичень у Міжнародному валютному фонді.

«Головні видатки у нас – це наше військо і все, що стосується соціальної сфери. Щоб підтримувати одне й інше, нам потрібна підтримка партнерів», – сказав Устенко.

Переговори з цього приводу мають активізуватися, коли у Вашингтоні відбуватимуться «Весняні зустрічі» МВФ і Світового банку.

Державний бюджет України на 2022 рік передбачає доходи в сумі 1,35 трлн грн і видатки 1,59 трлн грн. Фінансування, яке просить Україна, – це майже 1,5 трлн грн в еквіваленті.