«Мрію» відновлюватимуть в широкій міжнародній кооперації, – «Антонов»

Share

Деякі основні агрегати для планера літака Ан-225 «Мрія» є в наявності, однак новий літак має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності

Про це повідомляє ДП «Антонов».

«Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін. Безумовно, цей проект буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії», – сказано в повідомленні.

Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який піддався руйнуванням з боку російських окупантів, визначатиметься спеціальною комісією, що створюється під егідою «Укроборонпрому».

Джерела фінансування визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проекту з відбудови «Мрії».

«Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована», – додали в прес-службі.

Нагадаємо, внаслідок повітряної атаки російських військ у Гостомелі під Києвом згорів найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія». Цю інформацію підтвердив державний концерн «Укроборонпром», за підрахунками якого відновлення «Мрії» коштуватиме понад $3 млрд.