ЄК додала до «чорного списку» 21 російську авіакомпанію

Share

Єврокомісія оголосила 11 квітня про оновлення так званого Списку авіаційної безпеки ЄС, що включає авіаперевізників, яким заборонено діяти на території ЄС унаслідок недотримання стандартів безпеки, та внесла до цього «чорного списку» відразу 21 російську авіакомпанію

Відповідна інформація оприлюднена 11 квітня на сайті Європейської Комісії, передає Укрінформ.

«Після оновлення переліку, 21 авіакомпанію, сертифіковану в Росії, віднині включено у Список авіаційної безпеки ЄС. Це відображає серйозні занепокоєння у сфері безпеки внаслідок примусової перереєстрації літаків, що перебувають у закордонній власності, та свідомого дозволу їх експлуатації без чинних сертифікатів або дозволів. Це є порушенням міжнародних стандартів у сфері авіаційної безпеки», – йдеться в документі.

Після оновлення списку 117 авіакомпаніям заборонені польоти у європейському небі. Зокрема, така заборона стосується 90 авіакомпаній, що сертифіковані у 15 різних державах, через відсутність адекватного контролю за дотриманням безпеки з боку відповідних національних контрольних органів.

«Чорний список» авіаційної безпеки включає також шість окремих авіаліній з шести країн – Венесуели, Суринаму, Ірану, Іраку, Нігерії та Зімбабве.

Як зазначила єврокомісар з питань транспорту Адіна Велян (Adina V?lean), включення російських авіаперевізників не є частиною санкцій ЄС проти Росії у зв’язку із її агресивною війною проти України.

«Агентство цивільної авіації Росії дозволило російським авіалініям експлуатацію сотень літаків, що належать закордонним власникам, без належних сертифікатів надійності. Російські компанії свідомо роблять це у порушення міжнародних стандартів безпеки. Це не лише є очевидним порушенням Міжнародної Конвенції цивільної авіації, але також несе негайні загрози з безпеки», – сказала Адіна Велян.

«Ми живемо у контексті російської неспровокованої та невиправданої військової агресії проти України. Я хочу чітко зазначити, що це рішення не є ще однією санкцією проти Росії; воно було прийнято виключно на технічній та безпековій основі. Ми не змішуємо безпеку з політикою», – додала Єврокомісар.