Запоріжсталь працюватиме двома домнами, на квітень планує 65 тис тон чавуну

Share

Металургійний комбінат «Запоріжсталь» відновив роботу доменних печей №3 та №4 після більш як місячного простою металургійного виробництва. У квітні підприємство планує виплавити 65 тис тон чавуну, а у травні збільшити обсяги більш ніж вдвічі.  

«Наразі підприємство буде працювати на двох доменних печах. На квітень плануємо 65 тис т он чавуну, а на наступний 150-170 тис тон», – повідомив гендиректор комбінату Олександр Мироненко в ефірі «Україна 24».

За його словами, минулого тижня відновили роботу всі підприємства Групи Метінвест, розташовані в Запоріжжі. Це Запорізький ливарно-механічний завод, Запоріжкокс, Запоріжвогнетрив.

«Логічно, що цей ланцюжок був підготовкою до запуску основного активу – Запоріжсталі», – сказав він.

Підприємство разом із органами влади працює над зміною логістики, оскільки основні маршрути доставки сировини та відправки готової продукції змінилися. «Ми традиційно все отримували і відправляли через морські порти, які наразі заблоковані», – додав Мироненко, за словами якого зараз вантажі рухаються в основному через західний кордон України.

«Є невеликі проблеми зі скупченням товару на прикордонних пунктах перетину, але вони вирішуються. Я вважаю, що це дозволить нам в найближчому майбутньому наростити додаткові потужності», – зазначив керівник комбінату.   

Зокрема, доменне виробництво «Запоріжсталі» складається з 4 доменних печей, тобто спроможності підприємства вдвічі більші за доступні нині.