Польща планує створити «сухий порт» для експорту української агропродукції

Share

Україна та Польща налагоджують безперебійні поставки агропродукції

Польща працює над створенням «Сухого порту» на кордоні з метою збільшення пропускної спроможності перевезень для експорту української агропродукції

Про це 5 квітня заявив віце-прем’єр-міністр – міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генрік Ковальчик під час онлайн-зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

Сторони обговорили питання, пов’язані із налагодженням безперебійних поставок вантажів агропродовольчої продукції з України до традиційних експортно залежних ринків, а також питання пошуку альтернативних логістичних шляхів їх відправки транзитними коридорами через ЄС. 

Крім того, сторони обговорили умови взаємної сертифікації продукції тваринного походження на ринки обох країн, та процес нотифікацій по експортним вантажам, задля пришвидшення  проходження відповідних процедур на кордоні та транспортування.

«Польща наразі працює над створенням «Сухого порту» на кордоні, з метою збільшення пропускної спроможності перевезень для експорту української агропродукції, зокрема до третіх країн», – зазначив Ковальчик.