В Україні формують нову логістичну систему, – Кубраков

Share

В Україні формують логістичну систему, яка швидко реагує на зовнішні загрози та адаптується до них

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Це важливо як у розрізі роботи підприємств, так і забезпечення оперативної евакуації населення із небезпечних зон», – зазначив міністр Олександр Кубраков.

За його словами, однією з ключових тем на порядку денному є проведення посівної компанії та перезапуск економіки. Міністерство займається тим, щоб логістика вантажів працювала стабільно.

«Це запорука того, що українські аграрії вчасно отримають добрива, техніку, запчастини до неї, пальне, а наші підприємства зможуть отримувати сировину і експортувати свою продукцію, – зазначив Кубраков. – Наразі на державному рівні розглядаються різні варіанти диверсифікації імпорту пального — і проводяться перемовини з найбільшими світовими постачальниками, підписуються відповідні угоди. Аграрний сектор матиме все необхідне в умовах воєнного часу».

«Водночас у всіх є розуміння, що навіть після перемоги ми не зможемо працювати, як раніше. Тому ми не лише стабілізуємо критично важливі для держави процеси, але й думаємо про те, як у довготривалій перспективі забезпечити обороноздатність економіки. Це гарантія того, що країна буде розвиватися», – підсумував міністр.