У Великобританії збанкрутувала «донька» російського «Сбєрбанку»

Share

Суд Лондона дозволив дочірній компанії найбільшого російського банку «Сбєрбанк» Sberbank CIB U.K. Ltd розпочати процедуру введення тимчасової адміністрації, що означає фактичну неплатоспроможність фінустанови

Такий крок передбачає, що тимчасовий адміністратор забезпечуватиме виведення банку з ринку з мінімальною для нього шкодою, передає «Укрінформ» із посиланням на Bloomberg Quint.

За словами адвоката Sberbank CIB U.K. Ltd Марка Філліпса, компанія зіткнулася з серйозними фінансовими та операційними труднощами через кризу, викликану вторгненням РФ в Україну, та відповідні санкції, внаслідок чого компанія стала неплатоспроможною та не може продовжувати ефективно працювати.

Зазначається, що сам британський підрозділ російського «Сбєрбанку» не потрапив під Західні санкції за агресію РФ проти України. Проте його материнській компанії були запроваджені обмежувальні заходи, які включають заборону здійснювати клірингові платежі через Велику Британію, а також відключення від фінансової системи США.

Російський уряд володіє контрольним пакетом акцій «Сбєрбанку».