Український суд наклав арешт на 12 літаків російського перевізника «Волга-Днепр»

Share

Святошинський районний суд Києва заарештував 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської вантажної авіакомпанії «Волга-Днепр». Відповідну ухвалу суд виніс 21 березня 2022 року в межах кримінального провадження, відкритого за заявою Державного підприємства «Антонов», повідомила прес-служба юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов»,

Зазначається, що арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів і подальшого відшкодування шкоди.  

«Росавіація незаконно надала право компанії, що входить в групу компаній «Волга-Днепр», видавати сертифікати льотної придатності на «Руслани». Фактично, протягом останніх років «Волга-Днепр» видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій. Це серйозна перемога України, яка стала можливою завдяки неймовірним спільним зусиллям прокуратури, Мінтрансу, МВС, МЗС та Укроборонпрому», – зазначили юристи компанії.

Наразі трьом літакам заборонено виліт з Німеччини, одному – з Канади, продовжується робота щодо арештів в інших юрисдикціях.

Згідно з ухвалою суду літаки підлягають передачі в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів  (АРМА).

Раныше повыдомлялося, що "Волга-Днепр", яка є найбільшим в Росії вантажним авіаперевізником, повністю припинила польоти. Основу флоту компанії складають літаки Ан-124 Руслан.