Найбільша лізингова компанія подала позов проти Росії за літаки на $3,5 млрд

Share

Найбільша лізингова компанія у світі AerCap подала позов у $??3,5 млрд проти Росії за літаки, які країна-агресор вкрала через санкції після вторгнення в Україну

Про це повідомляє Financial Times, передає УНІАН.

"AerCap, найбільша у світі компанія з лізингу літаків, заявила, що подала страхову вимогу на суму $??3,5 млрд, щоб покрити потенційні втрати своїх літаків та двигунів, які залишаються в Росії", – йдеться у повідомленні.

Дублінська компанія мала найбільші ризики у Росії серед іноземних лізингодавців, коли ввели західні санкції.

31 березня компанія заявила, що має під загрозою близько $2,5 млрд, і попередила, що сподівається принаймні частково повернути вартість своїх активів у першому кварталі.

Зазначається, що компанії вдалося повернути 22 із 135 літаків та 3 з 14 двигунів, які були розміщені на російських авіасудах до початку війни. Це допомогло зменшити ризики з $3,1 мільярда наприкінці грудня до $2,5 млрд.

Фінансовий директор Пітер Юхас заявив, що очікує, що страхові претензії лізингодавців щодо Росії будуть оскаржені з огляду на великі суми.

За словами виконавчого директора Енгус Келлі, AerCap має намір задовольнити всі свої претензії по своїх страхових полісах, а також може використовувати інші доступні засоби правового захисту.

Раніше повідомлялося, що РФ викрала 400 лізингових літаків на $10 млрд.