АМКР може відновити виробництво у квітні – заява

Share

Після вимушеної зупинки у березні «АрселорМіттал Кривий Ріг» готує доменну піч №6 до запуску, повідомила пресс-служба підприємства. 

"За умови, якщо воєнні дії не будуть загострюватись і не загрожуватимуть постачанню сировини та енергоносіїв, компанія розглядає можливість запустити ДП №6 уже у квітні", – зазначається в повідомленні. 

Для її стабільної роботи компанія створить незалежний «енергоострів» в інфраструктурі та системі комунікацій підприємства. Це потрібно для того, щоб у випадку раптового припинення постачання електроенергії, природного газу або води не допустити зупинки печі та незворотного руйнування обладнання.

«Збройні Сили України захищають нас від воєнних нападів, а наше завдання – зберегти робочі місця, захистити наш завод і повернути його до повноцінного життя якомога швидше», – сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Відновлення виробництва відбуватиметься поетапно, щоб насамперед забезпечити максимальну безпеку співробітників, які працюють в умовах постійних повітряних тривог. Через те, що порти Одеси та Миколаєва наразі заблоковані, компанія повинна ефективно переорієнтуватися на вантажоперевезення залізницею та налагодити постачання вугілля та іншої критичної для виробництва сировини.

Наразі металургійне та коксохімічне виробництво АМКР працює в режимі гарячої консервації, гірничий департамент працює в обмеженому режимі. Підприємство продовжує виплачувати робітникам, що знаходяться в простої, 2/3 заробітної плати. 

Підприємство також виділило 2 мільйонів доларів США для підтримки гуманітарних проектів Уряду України та закупівлі ліків для медичних закладів криворізької громади та району.