Метінвест із партнерами виготовив 40 тисяч протитанкових їжаків

Share

Для захисту українських міст Метінвест та партнери компанії виготовили та передали територіальній обороні й Збройним Силам приблизно 40 тисяч протитанкових їжаків, а також понад 10 тисяч шипованих ланцюгів проти колісної техніки та протидесантних їжаків, які здатні затримувати просування ворога.

«Допомагаємо в укріпленні блокпостів: завезено більш ніж 2,6 тис. тонн піску та щебеню, 2,4 тисячі залізобетонних блоків і плит, лісоматеріали. Також укріплюємо об’єкти соціальної інфраструктури, зокрема лікарні – надаємо пісок і сталеві листи», – зазначили в компанії.

Підприємства Метінвесту надали важку спецтехніку й автомобільний транспорт. Наразі це понад 80 одиниць, які знадобляться на перевезеннях, передислокаціях та укріпленні позицій. Також Група передала захисникам України майже 30 тисяч літрів пального й акумулятори. 

Також співробітники органів внутрішніх справ отримали 32 рації, ще 17 рацій – представники тероборони. Метінвест виділив і 17 стаціонарних станцій радіозв’язку.

Як повідомили в компанії, для ЗСУ та тероборони також закуповуються бронежилети, каски й аптечки. Для цього Метінвест виділив 10 мільйонів євро. Також днями Група перерахувала 500 тис. доларів до цільового благодійного фонду на закупівлю захисної амуніції й аптечок для тероборони Запоріжжя.